Skip to content

slavic forum?

Archived

88 replies · 26,634 views

This is an archived legacy thread. Replies are closed, but the discussion is preserved.

anyone fancy opening up a slavic forum? i know the languages are quite different but we can translate. my russian's relatively crap but i can get by with most slavic languages (polish is a bit of a bitch, but there must be polish members here who want to contribute). are there enough members who are interested? maya, texas bloke with the numbers and bars, julijana (spelling?), etc. can help out....

we've got a japanese forum now, why not try a slavic forum?

just a thought....

0 likes

The more New Order fans from other country's, who's first language is not english, that get involved with this site the better. Good idea. :thumb:

0 likes

only if I get mod powers :evil4:

0 likes

NObabe wrote: only if I get mod powers :evil4:

Not a chance. It'll turn into "Maya and Mike's Dry Hump World" in five minutes.

0 likes

Well, the basis of slavic languages are the same, however finer details, figures of speech and such would be impossible. I could imagine some people being turned off by being bunched into one forum. The problem isn't that people can't speak other languages - you'll find that most New Order fans in slavic countries are well educated - but the forums overall are too quick, there are too many injokes, it discourages quite a few people from posting. I remember a Japanese poster being mocked for spelling errors a while ago too, people are afraid of giving a bad impression. Also don't forget, several of the countries you're refering to don't like each other, if you opened a "my former state" forum people would actually take it as an insult. Very touchy here.

0 likes

Is this site slow today or what.. I'll reboot it when I get home.

Weird!

Another forum? Well, I'm not sure it would attract a lot of people.. check the member directory, it's pretty empty in those countries... :shrug:

0 likes

Julijana Zitnjak wrote: Well, the basis of slavic languages are the same, however finer details, figures of speech and such would be impossible. I could imagine some people being turned off by being bunched into one forum. The problem isn't that people can't speak other languages - you'll find that most New Order fans in slavic countries are well educated - but the forums overall are too quick, there are too many injokes, it discourages quite a few people from posting. I remember a Japanese poster being mocked for spelling errors a while ago too, people are afraid of giving a bad impression. Also don't forget, several of the countries you're refering to don't like each other, if you opened a "my former state" forum people would actually take it as an insult. Very touchy here.

i see your point, but if people mentioned in their thread title in what language they were writing, perhaps it might work better. the reason i suggested a 'slavic' forum is that it might attract more posters than just a russian forum, a polish forum, a serbian forum, etc. since, as nic wrote, there aren't a lot of NOOLers from this region. if there were ground rules set about proper etiquette (keep politics out, or at least civil; respect the fact that others can't understand others' figures of speech; etc.), perhaps it might work?

any suggestions?

0 likes

Maybe you should get all your Slavic mates to email Spotty - if it's more than 10 registered Slavic NOOLers maybe he'll consider it a go-er...

(This is what I advised when someone suggested a gay forum - would be a good idea if enough were interested - not sure if other NOOLers are that tolerant though...)

0 likes

My girl doesn't even post on these forums although she is registered and speaks perfectly good English.

At least we have had a Zagreb Order meet up!

There are about 40 registered people from these areas but they mostly seem not to post which is a pity.

0 likes

Did we start a shite forum for Spike? :laugh:

If there's sufficient demand then it could be a winner. I would hope that it didn't mean we lost the company of the likes of Maya and Julijana to a Slavic forum though at the expense of the main boards, as that would be a real shame.

0 likes

oldmonkey wrote: Did we start a shite forum for Spike? :laugh:

Oh that's good, i'm dying here. I hope Spike reads this. :laugh:

0 likes

If there's sufficient demand then it could be a winner. I would hope that it didn't mean we lost the company of the likes of Maya and Julijana to a Slavic forum though at the expense of the main boards, as that would be a real shame.

nah, wouldn't happen. these gabbers? 'specially maya. :evil4:

and where'd you go for a while there, julijana?

0 likes

:laugh: Haven't laughed this hard since... er... well since Shug's tap on the shoulder story on the Brits abroad thread.

0 likes

AgentWood wrote:

nah, wouldn't happen. these gabbers? 'specially maya. :evil4:

and where'd you go for a while there, julijana?

I got a firewall at work, and now i use the computers at my faculty, since I've left work to study languages. I'm actually a hidden hippie, so I don't have a computer at home ! Nor a mobile. Nor a car. But I have a bicycle, a cuddly yellow dog and I grow vegetables in my garden. And I've taken Barney's advice and spent a lot of time this spring underneath trees. There is one particular tree in front of the faculty that I really like, it's actually more of a bush, hides drunks from view. That was my point actually, unless you really have a lot of time to spend at a computer you'll have hard time following the forum, you'll feel lost, and you won't post. An open, calmer board for all the remaining languages perhaps ? You still have the Ugro - Finish language group, Romanian is a Romanic language, Baltic states use different languages, and the Greek contingent is quite strong too. And Dutch and Flemish, and I could go on and on. And let Maya moderate it anyway.

0 likes

Julijana Zitnjak wrote: And let Maya moderate it anyway.

Amen to that! :laugh:

0 likes

We can always try like I did with the japanese forum...

I'd need the translation of Digital Republic & description to do that.

But if it's as active as the swedish forum, we'll cut it ;) but anyways, I doubt international forums take too much attention from the others.. usually some people who can't post in english go there... check the portuguese and spanish ones, there are plenty of members we never see elsewhere.

Anyways, it's up to you... if you are willing to be +5 points in your NO love ranking :lol:

0 likes

Spotnick wrote: I'd need the translation of Digital Republic & description to do that.

It's "Digitalna Republika" in both Serbian and Croatian language. As for the other slavic languages, I'm not so sure.

0 likes

NObabe wrote:

Spotnick wrote: I'd need the translation of Digital Republic & description to do that.

It's "Digitalna Republika" in both Serbian and Croatian language. As for the other slavic languages, I'm not so sure.

in russian it's "Цифровая Республика" (tsifrovaya respublika). it's probably something very similar in ukrainian and bulgarian, as well. maybe have both names?

0 likes

Hello, I'm posting, so that the forum stays alive and Maya keeps her moderating powers ! Just an idea, could someone mail users from slavic countries to tell them that this forum is open ? I'll be leaving for Hungary (hungarian is NOT a slavic language BTW) for about a week in a few days time, and I won't be able to use a computer too often (actually there appears to be internet in the hostel I've found, but I'm hoping not to be able to use it :D ), so don't worry if you don't see me here for a while.

0 likes

Samo da vas pozdravim ;)

0 likes

anek wrote: Samo da vas pozdravim ;)

naravno!

dobrodošlica, anek! :hi:

0 likes

anek wrote: Samo da vas pozdravim ;)

Odlično! Dobro došao! :)

0 likes

Robota Slyvovich

There. That's about the extent of my Slavic.

0 likes

NObabe wrote:

Have Serbians and Croatians different languages?

0 likes

confusion wrote:

Those are very similar languages. There are some differences, of course, for example like in British and American English. I'd say that the major difference is probably our accent.

0 likes

NObabe wrote:

confusion wrote:

Those are very similar languages. There are some differences, of course, for example like in British and American English. I'd say that the major difference is probably our accent.

... or the difference between Manchester and London :D

0 likes

They are diffrent languages,although alike,and we can understand each other easily,probably becuse we used to livein the same country. But evey Croat will tell you thet they are two different languages,grammatical rueles differ,and parts of the vocabulary as well.

0 likes

and croatian is written in the latin alphabet, while serbian is written in cyrillic, correct?

0 likes

AgentWood wrote: and croatian is written in the latin alphabet, while serbian is written in cyrillic, correct?

Both alphabets are equally used in Serbia and Montenegro. This is due to history as one part of population was under the influence of Austria-Hungary and the other part was under the influence of the Byzantine Empire, while the Croatians use the Latin alphabet only.

0 likes

gle, jel mogu ja pisat tu na hrvatskom? :)

0 likes

laura james bellamy wrote: gle, jel mogu ja pisat tu na hrvatskom? :)

Naravno! Dobro došla! Nego, sad sam pročitala tvoj profil, znaš, engleski ti uopšte ne ide loše, mogla bi komotno da učestvuješ i u ostalim diskusijama, naravno, ako ti želiš. Nadam se da ćemo te često viđati ovde na slovenskom forumu. :)

0 likes

See! It works! The Slavic language forum brings more people, even first-time posters.

I tell you what it's gonna be a bigger thing :thumb:

Good idea, Christy and good job, Nic!

Thanks.

0 likes

нет проблема! :thumb:

0 likes

This is how the spanish/portuguese forum started.. they were both together and posters put the language in the title... when they were popular enough, we splitted them.

0 likes

česky : digitální republika

0 likes

Banning politics or any other topic from a particular forum, not covered by NOOL code of conduct, is an infringement of freedom of expression. Not that I would talk about politics.

0 likes

I've been talking to myself just to suggest I'm selfish

0 likes

Pozdrav svima na slovenskom NO forumu.

0 likes

Igor Kostic wrote: Pozdrav svima na slovenskom NO forumu.

E gde si Igore!? I ne zove nam se zemlja SFRJ, haha! Menjaj podatak u profilu! :wink:

0 likes

NObabe wrote:

E gde si Igore!? I ne zove nam se zemlja SFRJ, haha! Menjaj podatak u profilu! :wink:

Kole, dobro, dogovorili smo se za Bauhaus?! Evo sad me je Dennis probudio uz Guinness.....

Inace Kole, NoBabe je nasa virtuelna prijateljica o kojoj smo ti rekli.

Hey, NoBabe, pozdrav.

0 likes

Hej, hej, pozdrav Londonu! Je si li konačno nabavila karte za Mančester? :p

0 likes

Cao NOBabe, veliki pozdrav za Marijanu.

E nikako ne mogu da napisem da sam rodjen u Srbiji i Crnoj Gori. Nekako mi cudno. Nemoj da me banujes zbog iznosenja netacnih informacija :rolleyes:

Marijana, videcu da sredim tu papirologiju sto pre, pa da makar dodjem na Bauhaus sledece godine. Bicemo u kontaktu, sve cemo se dogovoriti.

Mada, bilo bi idealno kad bi NO tad imao negde koncert.

0 likes

Ideš na edit profile onda tamo pod about you tačnije pod country kliknu na tu strelicu opadajućeg menija - HA HA, da li se to uopšte tako kaže??? :eek3: Mora da ima, kako sam ja stavila!?

0 likes

Hi babe - nije problem tehnicke prirode, vec u tome sto mi je nekako cudno da napisem da sam rodjen u zemlji koja tada nije postojala.

Ali posto si ti moderator, onda cu postovati tvoje zahteve.

0 likes

SFRJ i crveni pasoši - gde bi nam bio kraj!? :laugh:

0 likes

Eh, da.

Bas sam se Marijanom i Dennisom dogovarao oko posete Londonu. I naravno potrebna je gomila papira. Ali to me nece spreciti u nameri da posetim moje drage prijatelje i naravno kolevku moderne muzike.

0 likes

Sad ću da ti ispričam kako sam ja dobila vizu, haha.

Kad sam saznala da sviraju u HP u junu, odmah sam naručila kartu preko jednog lika iz Mančestera i to je bilo ok, kupio on dve, za sebe i mene, poslao mi email kao potvrdu da je uspešno kupio 2 karte i tako to. Tek onda je nastao haos. Vidiš, pošto u to vreme nisam poznavala nikoga iz UK (mislim, nisam mogla da odem u ambasadu i kažem da imam virtuelne prijatelje - oni bi odmah pomislili kako idem tamo da se udam, haha) morala sam da se cimam po agencijama da rezervišem hotel, čekam potvrdu rezervacije, rezervišem avio kartu (i tu su me ispalili zlobnici, zakinuli mi boravak u Londonu za čitavih 6 sati), pa ono, potvrda o stalnom radnom odnosu i bla, bla ... Onda odem u ambasadu i prvo me ona riba na šalteru pita: da li imam prijatelje i rodjake tamo? i ja lepo kažem 'ne', onda me ona pita 'a zašto idem' i ja kažem zbog koncerta i ona mi tu zatraži da vidi kartu. Strašno! Ja joj onda kažem da mi je kartu kupio neko iz Engleske a ona će: Pa kako, sad si rekla da nemaš nikoga tamo!!! Užas! Onda joj objasnim da je to lik sa website-a i naravno, odmah me okarakterišu kao sumnjivu i pošalju me na razgovor kod Britanca. To je neki što nenormalno liči na onog lika što je vodio neki dokumentarac putujući po Americi, mislim da se zove Lui ili tako nešto, ne znam da li si gledao, bilo je na B92 :D ... I onda on krene sa istim pitanjima ali me je pitao i na čiji koncert idem i ja kažem New Order i on se tu oduševi, spomene i P. Hook-a ali me je ipak pitao i kao jedno trik pitanje čisto da utvrdi da li lažem ili ne, nešto u stilu: Ko je bio originalni pevač grupe New Order? I ja mu ko iz topa tu kažem: uvek B. Sumner, ali ako ste mislili na JD onda je to druga stvar. Tako da smo malo popričali o bendu, on mi potpisao za vizu i eto ...

NADAM SE DA TE NISAM SMORILAAAAA!!!!!!

Viza mi skoro istekla i hoću da umrem sto ne mogu da idem u London i Mančester na koncerte. :cry:

0 likes

Odlicna prica, kakva ludnica.

Eto, ja sam se vec raspitao medju prijateljima i rekose mi da ne pomisljam da trazim vizu jer je necu dobiti, jer nisam zvanicno prijavljen da radim. I eto sad cu ovih dana morati da se nekako prijavim na birou da radim, da mi udare pecat u onu radnu knjizicu i da se polako pripremam za akciju. (Naterace me englezi da zvanicno udjem u srpski sistem, strasno :crazy: )

Nevezano za ovo, ja sam iscekivao NO na EXIT-u, ali navodno nisu bilo slobodni, mada sam proverio da su bili slobodni prva dva dana EXIT-a. Mada su i Underworld i Ian Brown bili super.

Obavestavacu te o toku akcije: "Kako otici u posetu UK" ako te zanimaju teske i dramaticne situacije?

0 likes

To sam htela da ti kažem, nabavi obavezno bilo kakvu potvrdu da si u stalnom radnom odnosu inače nema šanse da te puste. Ne bi ni mene nego sam im valjda bila simpatična što sam iskrena, haha. A to za Exit, ako sve bude kako treba, dovućiću ih ovde sledeće godine, radim u jednoj firmi koja se bavi muzikom, neću da ih spominjem ovde, haha, sigurno čitaju sajt, ubiće me od zajebavanja posle ... :D Trebalo bi uskoro da kontaktiramo menadžera i da vidimo za koliko para možemo da ih kupimo. :eek: Što bi to bilo doooobrooooo :p

0 likes

Svaka cast NObabe, to se ceni. Zarazio sam celu ekipu u Kragujevcu sa NO, pa me sad stalno pitaju: Kad ce da dodju ti tvoji NO? I hope soon, very soon.:thumb:

0 likes

fingers crossed! :)

0 likes

Welcome to the Slavic forum, Igor! :)

0 likes

NObabe wrote: Hej, hej, pozdrav Londonu! Je si li konačno nabavila karte za Mančester? :p

Cao Majo! Ne nisam,jos uvek.....sve je pending:banghead:

mnogo zelimo da ih vidimo kod kuce.....narocito jer volimo Manchester...neki ljudi sa NOOL imaju dve karte ali seats....i mi se pitamo: Ko zeli da ide na NO gig i da sedi???? Nemoguce!

Tako da sam vec dve nedelje u nekoj "akciji" na Ebay-u da kupim karte ali za sada nista.....jer su to manijaci koje bule K...za NO samo zele da zarade pare...a mi bas i ne zelimo da damo £200 samo za karte+trip+accommodation:\ohwell:

anyways, nadam se da ce biti Ok.

Javi se kad budes mogla. Veliki Pozdrav

P.S. Vidim da si se vec upoznala s Koletom....Kole je genije....pravi hacker....lol

0 likes

Igor Kostic wrote: Cao NOBabe, veliki pozdrav za Marijanu.

E nikako ne mogu da napisem da sam rodjen u Srbiji i Crnoj Gori. Nekako mi cudno. Nemoj da me banujes zbog iznosenja netacnih informacija :rolleyes:

Marijana, videcu da sredim tu papirologiju sto pre, pa da makar dodjem na Bauhaus sledece godine. Bicemo u kontaktu, sve cemo se dogovoriti.

Mada, bilo bi idealno kad bi NO tad imao negde koncert.

Cao Kole! Da, Bauhaus su treceg februara i mislim da ces do tada srediti to sa radnom knjizicom.....inace i Nick Cave nastupa dan pre toga...a NO? hey, pa oni tek pocinju svoju turneju sl. godine stoga- Dobrodosao:wink:

Pozdrav

0 likes

Koliko te izadje put do Manchestera?

0 likes

Anchor Girl wrote: a NO? hey, pa oni tek pocinju svoju turneju sl. godine stoga- Dobrodosao:wink:

A ja!?!?!? Grrrrr ... :laugh: Vidimo se ljudi sledece godine onda. :jump:

0 likes

NObabe wrote:

Anchor Girl wrote: a NO? hey, pa oni tek pocinju svoju turneju sl. godine stoga- Dobrodosao:wink:

A ja!?!?!? Grrrrr ... :laugh: Vidimo se ljudi sledece godine onda. :jump:

Hey Majo, Cao...i ti naravno:nod:

0 likes

:beer:

0 likes

NObabe wrote: Koliko te izadje put do Manchestera?

Vrlo jeftino, in my view....oko £30 povratna ali sve zavisi kojom kompanijom putujes i, naravno da li putujes busom ili vozom....prosli put smo isli busom jer D voli da putuje:lol: pa nas je kostalo oko 30 za obe karte....sve u svemu to je Ok cena....sad bismo isli vozom ali to je isto jeftino, pod uslovom da ne koristis peak time....bastards:angry:

Reci mi kako si ti....nismo se cule par dana...

P.S. Zanima me da li si smoker?hehe:smoking:

0 likes

Majo, hey, rekla si Koletu da ti istice viza skorije? Jel to znaci da bi, tehnicki gledano ipak mogla da dodjes sada za gigs? To bi bilo Super....jer ako ti viza jos uvek vazi, pakuj se i dodji...ok?:)

0 likes

Anchor Girl wrote:

Vrlo jeftino, in my view....oko £30 povratna ali sve zavisi kojom kompanijom putujes i, naravno da li putujes busom ili vozom....prosli put smo isli busom jer D voli da putuje:lol: pa nas je kostalo oko 30 za obe karte....sve u svemu to je Ok cena....sad bismo isli vozom ali to je isto jeftino, pod uslovom da ne koristis peak time....bastards:angry:

Pa to je cheap as chips. Odlicno!!! Da li sam smoker!? Da i to heavy, sto mi i nije bas tako sjajno! Na lekarskom pregledu nisam mogla ni da dunem posteno u onaj aparat, nesto na S, zaboravila sam kako se zove, haha. :smoking: Ti? Dennis? Kole? :D

0 likes

Anchor Girl wrote: Majo, hey, rekla si Koletu da ti istice viza skorije? Jel to znaci da bi, tehnicki gledano ipak mogla da dodjes sada za gigs? To bi bilo Super....jer ako ti viza jos uvek vazi, pakuj se i dodji...ok?:)

Awww, ti si tako dobra ali je meni viza istekla 11. oktobra, zamisli dan pre Peel gig-a. Vidiš li koji sam maler!?! :banghead: Tako mi i treba kad sam potrčala da izvadim vizu u aprilu a putovala u junu. Da sam je izvadila u junu, sad bih komotno mogla da dođem. Ništa, odoh ja sad da se ubijem, haha. :\ohwell:

0 likes

NObabe wrote:

Anchor Girl wrote:

Pa to je cheap as chips. Odlicno!!! Da li sam smoker!? Da i to heavy, sto mi i nije bas tako sjajno! Na lekarskom pregledu nisam mogla ni da dunem posteno u onaj aparat, nesto na S, zaboravila sam kako se zove, haha. :smoking: Ti? Dennis? Kole? :D

Dennis-DA (heavy), Kole-DA (heavy?), Marijana-DA (sve od dolaska u London:lol: +imam tesku astmu)...dakle, SVI:smoking:

nabavljamo fags duplo jeftinije...znas one, poljske...ili nam salju iz Srbije....lol...

0 likes

NObabe wrote:

Anchor Girl wrote: Majo, hey, rekla si Koletu da ti istice viza skorije? Jel to znaci da bi, tehnicki gledano ipak mogla da dodjes sada za gigs? To bi bilo Super....jer ako ti viza jos uvek vazi, pakuj se i dodji...ok?:)

Awww, ti si tako dobra ali je meni viza istekla 11. oktobra, zamisli dan pre Peel gig-a. Vidiš li koji sam maler!?! :banghead: Tako mi i treba kad sam potrčala da izvadim vizu u aprilu a putovala u junu. Da sam je izvadila u junu, sad bih komotno mogla da dođem. Ništa, odoh ja sad da se ubijem, haha. :\ohwell:

Oh ne....ali, zar ne bi mogla da uzmes nekoliko dana off i da opet prodjes kroz taj administrativni crap? Jer, makar za London, karte nisu rasprodate tako da bi mogla da stignes za koncert....sta mislis o tome? i wanted to make you feel better...i hope i didn't do worse?:confused2:

0 likes

:smoking: :smoking: :smoking: :smoking:

Znam samo da u Londonu kutija Marlboro Lights košta nešto oko 6 funti :eek: Za te pare ovde možeš da kupiš ceo box i da ga pušiš čitavih 5 dana, haha! :D

0 likes

Anchor Girl wrote:

NObabe wrote:

Oh ne....ali, zar ne bi mogla da uzmes nekoliko dana off i da opet prodjes kroz taj administrativni crap? Jer, makar za London, karte nisu rasprodate tako da bi mogla da stignes za koncert....sta mislis o tome? i wanted to make you feel better...i hope i didn't do worse?:confused2:

Evriting iz ander kontrol :wink: Razmišljala sam i o tome, jesam, bez zezanja, medjutim, nisam mogla da se setim koga da opljačkam za put i sve redom jer sam već mesecima skint. A i nema teorije da bi me pustili sa posla u to vreme tako da moram da se pomirim sa sudbinom mojom teškom. :D Mislim, ti znaš da bih vrlo rado došla, i to ne samo zbog Ordera, haha, šta me briga, ovde smem da napišem ionako me niko neće razumeti, hee hee!! Oops, možda ljudi koriste neki online translator i čitaju ovo krišom :laugh:

0 likes

NObabe wrote: :smoking: :smoking: :smoking: :smoking:

Znam samo da u Londonu kutija Marlboro Lights košta nešto oko 6 funti :eek: Za te pare ovde možeš da kupiš ceo box i da ga pušiš čitavih 5 dana, haha! :D

you see, girl? alays look on the bright side of your life....:smoking: :smoking:

ovde mozemo da sanjamo box cigara....avaj.....mi smo lucky sto ih kupujemo za 2.5-3 funte.....ali ne uvek....huge demand, sta da kazem.....veliki Brotherhood....svi trazimo "te jefinije"....regardless of where we come from :smoking:

jos i to da ce pusac za 2 god. morati da bira- da li da ode u restoran da pojede nesto ili da pusi.....bastards....smoking ban...aleluja:spit:

0 likes

ah, ljubav...naravno....to treba da je uvek i jedino br.1 razlog!

mnogo mi se dopada tvoj smisao za humor. nadam se da ces ovo shvatiti komplimentom, ali u mom zivotu sam srela Beogradjanke sa vrlo "cudnim" smislom za humor. Nadam se da ces ovo shvatiti komplimentom. Mi iz KG-a smo ti kao Mancunians.....there must be something in the air in Manchester? or KG? zagadjenost:lol:

nadam se da je mutual...vasa zaljubljenost, i da cete duuuuuugo biti u ljubavi...seriosly....

da li volis EKV? oni imaju par odlicnih albuma.....

0 likes

Biće da je ipak pollution :laugh: Odlično te razumem zato što 'ipak-ne-smem-da-napišem-to-ovde-pa-ću-ti-baciti-to-na-mail-instead' :D

EKV je bio dobar bend, mislim da sam čak i nekom nooler-u pričala o njima, o tome kako su bili dobri i kako su svi sada mrtvi. :( Srela sam Margitu tamo neke 95. poslednji put, čini mi se i nisam mogla ženu da prepoznam. Otečena sva, užas! Ne znam sad koji bih dobar bend mogla da preporučim iz Srbije osim možda Vrooom, ali oni su u totalno drugačijem fazonu. :)

PS-Hvala na komplimentima i meni ste vi super cool likovi, pravi NO fanovi :)

0 likes

NObabe wrote: Biće da je ipak pollution :laugh: Odlično te razumem zato što 'ipak-ne-smem-da-napišem-to-ovde-pa-ću-ti-baciti-to-na-mail-instead' :D

EKV je bio dobar bend, mislim da sam čak i nekom nooler-u pričala o njima, o tome kako su bili dobri i kako su svi sada mrtvi. :( Srela sam Margitu tamo neke 95. poslednji put, čini mi se i nisam mogla ženu da prepoznam. Otečena sva, užas! Ne znam sad koji bih dobar bend mogla da preporučim iz Srbije osim možda Vrooom, ali oni su u totalno drugačijem fazonu. :)

PS-Hvala na komplimentima i meni ste vi super cool likovi, pravi NO fanovi :)

EKV su bili jedan od najboljih bendova (u globalnom smislu)...stoga je nas "advantage" to sto smo iali prilike da upoznamo njihovu muziku. Ne znam da li si slusala Subin solo album kao i njegovu kolaboraciju sa Milanom? Rex Ilusivii....varijacije na Satie-a....to je genijalno...i Suba je mrtav....nastradao u pozaru u Brazilu....te stvari moras da nabavis.....Kole ih takodje ima... Pozdrav

Idem sada da citam jednu od najodvratnijih knjiga ikada napisanih....:read: :spit: jebiga- mora se.....

"treba da se cisti...treba da se cisti...treba da se cisti"

P.S. Moj drug (Britanac) koji je takodje veliki fan NO (ranije je imao i svoj site posvecen njima) je imao prilike da cuje EQV- dosta davno- i mnogo mu se dopalo.....ali, u Parizu i Berlinu, EKV su fenomenalno prolazili- ljudi su osetili what they are all about bez obzira sto nisu govorili nas jezik. Wicked

0 likes

Onda ću biti dobra prema Koletu da bih nabavila te stvari, haha! :blush: Btw, imaš mail x2! :wink:

0 likes

NObabe wrote: Onda ću biti dobra prema Koletu da bih nabavila te stvari, haha! :blush: Btw, imaš mail x2! :wink:

da, upravo sam procitala, ali dobila sam samo jednu:confused2: :smoking:

P.S. napisi mi tvoju adresu...naravno putem mail-a.thanx

0 likes

Ahoj ! Na začiatku som myslel, že si Slovák... No zdá sa, že si zo Slovinska -Slovenija- a ne zo Slovenska... A hovoríš o slovanskom forumu...

Ten slovanský forum je juhoslavský forum !

0 likes

Igor Kostic wrote: Svaka cast NObabe, to se ceni. Zarazio sam celu ekipu u Kragujevcu sa NO, pa me sad stalno pitaju: Kad ce da dodju ti tvoji NO? I hope soon, very soon.:thumb:

E,moj Kole. Nista od tvoje kolegijalnosti :drug:

pa sto ne odgovori coveku kad te lepo pita: ajd sad da te mi cujemo: jel si slovak ili nisi?!:scream:

0 likes

Pa ne znam sta da odgovorim coveku. Stvarno sam zatecen, mozda moja pozdravna recenica dobija drugo znacenje na njegovom jeziku. Mislim da me je vecina razumela, ali hajde da malo objasnim kako to izgleda na srpskom jeziku:

• slovenacki - odnosi se na narod Slovenije (Slovenia)

• slovacki - odnosi se na narod Slovacke (Slovakia)

• slovenski - odnosi se na narode Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Bugarske, Ceske, Slovacke, Belorusije, Rusije, Ukrajine i ostale.

Ah ti Baobab, uvek moras da zabiberis corbu. Sad ce da se javi neki poznavalac slovenske kulture i jezika i da mi odrzi lekciju.

0 likes

Blago vama, ja coveka nista nisam ni razumela :D

0 likes

Igor Kostic wrote: Pa ne znam sta da odgovorim coveku. Stvarno sam zatecen, mozda moja pozdravna recenica dobija drugo znacenje na njegovom jeziku. Mislim da me je vecina razumela, ali hajde da malo objasnim kako to izgleda na srpskom jeziku:

• slovenacki - odnosi se na narod Slovenije (Slovenia)

• slovacki - odnosi se na narod Slovacke (Slovakia)

• slovenski - odnosi se na narode Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Bugarske, Ceske, Slovacke, Belorusije, Rusije, Ukrajine i ostale.

Ah ti Baobab, uvek moras da zabiberis corbu. Sad ce da se javi neki poznavalac slovenske kulture i jezika i da mi odrzi lekciju.

Nema frke Kole, to se ja samo borim za novu poziciju na NOOL-u!:evil4: :smoking:

To ti je kao predizborna trka na Balkanu:D

Javi se na Skype. Pozdrav

0 likes

NObabe wrote: Hej, hej, pozdrav Londonu! Je si li konačno nabavila karte za Mančester? :p

Maja, imamo karte za Madchester!!:clap: Mi smo lucky bastards, I tell ya! Tip je iz Londona i NOOler pa cak ne moramo da placamo postarinu! U 5 do 12! jos uvek ne mogu da verujem da idemo i na taj gig.

maybe I'm dreaming?:scratch:

0 likes

Maya je srećna zbog vas jer Maya nije evil bitch :wink:

Želim vam najlepši provod i hoću fotkeeeeeee, a sledeće godine dolazimo Kole i ja na još koji gig, he he!!

0 likes

NObabe wrote: Maya je srećna zbog vas jer Maya nije evil bitch :wink:

Želim vam najlepši provod i hoću fotkeeeeeee, a sledeće godine dolazimo Kole i ja na još koji gig, he he!!

???

0 likes

Anchor Girl wrote:

NObabe wrote: Maya je srećna zbog vas jer Maya nije evil bitch :wink:

???

??? :laugh:

Fotke, slikaj malo Ordere pa mi baci na mail ;)

0 likes

Majo, vazi dogovoreno je za odlazak na gig.

Samo da te podsetim :deal: NO sledece godine u Srbiji.

Vazi? :shades:

0 likes

No frks :D

Jos uvek cekam da dobijem neki kontakt menadzera, pa cemo videti sta ce da ispadne ... :thumb:

0 likes

Živjo vsem!

Pravkar sem se pridružil forumu in vidim, da je dosti ljudi iz Balkana. Sam prihajam iz Slovenije, a možemo da pričamo i na srpskom ili hrvatskom jeziku:)

E, pa da odmah pitam: ima li nade, da ikad vidimo New Order negdje na Balkanu?

0 likes

Pozdrav Kid_A! Iskreno se nadam da ću uskoro kako tako dobiti više taj kontakt njihovog menadžera pa da vidimo šta možemo da uradimo recimo za Exit .. :shrug: Bilo bi veoma fer sa njihove strane obzirom da nikada nisu svirali u ovim krajevima a nije da nemaju fanova, zar ne?

0 likes

Ako dođu na Exit, letim prvim avionom u BG. Išao bi i u Italiju ili Austriju, ali ne igraju ni tamo. Pa, živi bili pa videli...

0 likes

ahoj kid_a !

0 likes

Kid_A wrote: Ako dođu na Exit, letim prvim avionom u BG. Išao bi i u Italiju ili Austriju, ali ne igraju ni tamo. Pa, živi bili pa videli...

Znači nisi ih gledao u Italiji 02.07. letos? Bio je to koncert za dž!! :p Ali, nisam ni ja bila. Odavde je jako teško dobiti italijansku vizu.

0 likes

grammar is the same. don't piss up wind

0 likes

You're leaving NewOrderOnline

This link goes to an external website we don't operate, which has its own privacy policy and terms.

Destination:
Continue ↗